Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Vermeng in een kom de platte fijngehakte peterselie, de fijngehakte verse , de fijngeperste teen , de specerijen, naar smaak, 4 eetlepels en het sap van een halve .
    Vermeng alles goed tot een chermoula (=marinade).
    Voeg er de garnalen toe en schep door elkaar.

    Leg in een platte ovenschotel of in een tajine de in plakjes gesneden groenten.
    Bedek de bodem eerst met plakjes , daarbovenop de schoongemaakte en in plakjes gesneden groene en rode 's, dan één in plakjes gesneden tomaat, de in ringen gesneden en eindig met de tweede in plakjes gesneden tomaat.

    Neem een beetje van de marinade (zonder de garnalen) en smeer daar de dorade van binnen en van buiten mee in.
    (De dorade eerst schoonmaken van binnen, de kop naar keuze laten zitten en goed afspoelen).

    Vul de binnenkant van de dorade goed met de met garnalen vermengde chermoula en druk de vis niet helemaal dicht.

    Leg de gevulde vis op het groentenbed in de ovenschaal of de tajine.
  2. Giet er een scheut overheen en bestrooi met wat .
    Leg er een paar plakjes bovenop.

    Zet de schaal of de tajine (zonder deksel) in de voorverwarmde oven op 180 graden C.
  3. en laat 20-30 minuten bakken (baktijd afhankelijk van de vis en van de oven).
    Bedruip de vis af en toe met het vocht dat vrijkomt tijdens het bakken.
    Laat de schotel na de baktijd even rusten in de oven.
    Dien dan op in de tajine of op een mooie schaal.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
84 kcal
4%336 kcal
Vetten
5 g.
7%20 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
9 g.
3%36 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Dorade gevuld met garnalen
  • Home
  • Recept
  • Hoofdgerechten
  • vis en schaaldieren
  • Dorade gevuld met garnalen