Croissant

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Doe de in een kom en brokkel hier het in, gladroeren.
    Voeg 2 eetlepels bloem toe.
  2. Strooi er nu wat bloem en over en laat het ca. 15 min.
  3. afgedekt staan.

    Vervolgens de rest van de , bloem, , het en en 1 eetlepel toevoegen.
  4. Kneden tot een mooi glad en soepel deeg.
  5. Laat het deeg 20 min, rusten in de koelkast,

    Kneed het deeg nogmaals een keer op een met bloem bestrooid aanrecht door.
  6. De resterende boter erdoor mengen en van het deeg hoorntjes maken.
    Dit gaat als volgt:
  7. het deeg uitrollen.
  8. In het midden wat dikker houden en daarin een kruis snijden.
  9. Leg op het kruis de boter.
  10. Sla de hoeken over het deeg.
    Deeg nu zo gelijkmatig uitrollen.
  11. Niet te hard op het deeg drukken ander kan het deeg barsten.

    De lap deeg vouwen in drie gelijke stukken, nog twee keer uitrolen en weer dichtvouwen.
  12. Tussendoor steeds, 5 min.
  13. afgedekt in de koelkast laten rusten.

    Het deeg uitrollen tot een rchthoek van 20 x 35 cm.
  14. Hierbij het deeg voorzichtig oplichten en luchten zodat het deeg later niet krimpt.
  15. De rechthoek in de lengte halveren en in driehoeken snijden.
    verder oprollen van de brede kant naar de punt toe

    Leg de croissants op een bakblik bestrijk ze met de , Schuif het bakblik in de oven en bak ze op 200 graden C. (voorverwarmde oven) ca. 15 minuten gaar.
  16. Eet ze lauw warm.

    Het is echt niet zo moeilijk als het lijk.
25
25
25

Variaties op Croissant

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Croissant
VariatieAantalGang
Gevulde croissantjes2Broodgerechten
Italiaanse croissant2Lunchgerechten
Croissantring vegetarisch1Hapjes

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in tarwebloem
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (4)

Croissant heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.5 / 10 in 4 recensies
RESET

Heel leuk om te doen maar in het begin met kneden was het heel plakkerig maar toch super leuk :)
Daan 27 januari 2013
Beste mensen, Ik heb lange tijd niet op mijn receptenboek gekeken en zag nu pas jullie reactie. Piet met zelfrijzend bakmeel heb ik nooit geprobeerd. Ingrid, wij vonden de croissant op mijn manier ... Lees reactie
christina57 23 oktober 2012
De basis is goed maar met een ei erbij wordt het croissantdeeg niet zoals heet hoort te smaken. Laat het ei eruit en rol het deeg elke 15 minuten en als het gaat doe het 4 keer en als dat niet lukt om... Lees reactie
Ingrid 25 april 2012
Kan het ook met zelfrijzend bakmeel?
Piet 17 december 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
389 kcal
19%1556 kcal
Vetten
15 g.
22%60 g.
Waarvan verzadigd
7 g.
35%28 g.
Waarvan onverzadigd
3 g.
13%12 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
1 g.
26%4 g.
Koolhydraten
49 g.
19%196 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
5 mg.
0%20 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Croissant