Crème brûlée
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Nagerechten
- Creme brulee recepten
- Bereiden
- Kookboek van foodplayer
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Brander
- Vormpjes
Bereidingswijze
- De en de goed loskloppen.
- De met de room en de opengesneden aan de kook brengen.
- Dit mengsel van het vuur met een deksel er op 15 minuten laten staan.
- leeg halen en door vloeistof roeren.
- Vloeistof al roerend met de losgeslagen vermengen.
- Klein scheutje aan toe voegen en een snufje .
- De ingevette vormpjes opvullen met de flan en gaarmaken in bain-marie gedurende ongeveer 20 minuten bij 99 °C.
- Als ze gaar zijn afkoelen.
- Voor het doorgeven bestrooien met rietsuiker en met een brander carameliseren.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Crême Brulée410m
-
Recept
Creme brulee445m
-
Recept
Crème brûlée43u45m
-
Recept
Creme brulee43u
-
Recept
Crème brûlée met warme kersen47u30m
-
Recept
Crème brulee410m
Variaties op Crème brûlée
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Creme brulee | 14 | Kerst |
Crème brûlée met kersen en rum | 2 | Kerst |
Tomatencréme brûlee | 1 | Nagerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eidooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- melk en slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 3992 kcal | 199% | 3992 kcal |
Vetten | 320 g. | 457% | 320 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 125 g. | 138% | 125 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |