Creme au beurre

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Snijd de in stukjes en zet tot het gebruik in de koelkast.
  2. Breng de in een steelpan aan de kook, neem de pan van het vuur.
  3. Klop de in een kom met de suiker en de tot het mengsel dik, bleek en romig is en de suiker is opgelost. (ca 5-10 minuten).
  4. Zet de kom met het dooiermengsel op een kom, au-bain-marie, zet het geheel op een laag vuur en giet de hete al kloppend in een dun straaltje bij het dooiermengsel.
  5. Blijf kloppen tot de vla gebonden is.
  6. Giet de vla door een fijne zeef om eventuele klontjes te verwijderen, in een schone kom.
  7. Klop de koude klontje voor klontje door de vla, zodat een zalfachtige creme ontstaat.
  8. Zet de kom in een bak met koud water(om het afkoelen te bespoedigen) en klop de creme tot hij luchtig en afgekoeld is. (ca. 10 minuten) Bewaar de creme op een koele plaats meer niet in de koelkast, want dan bestaat de kans dat ie korrelig wordt.
  9. Of verwerk hem direct en zet het gebak in de koelkast tot de botercreme stevig is.
  10. Variaties:
  11. Vervang de door 1/8 liter slagroom.
  12. Mokkacreme:
  13. Los 2 eetlepels oploskoffie op in de hete en volg verder het recept.
25
25
25

Variaties op Creme au beurre

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Creme au beurre
VariatieAantalGang
Crème au beurre1Taart en gebak
Creme au beurre speciaal1Taart en gebak
Creme au beurre/botercreme voor cupcakes1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eierdooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in maizena
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1247 kcal
62%1247 kcal
Vetten
164 g.
234%164 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Creme au beurre