Courgette-worteltaart

Ingrediënten

+ -
print

Voorbereiding: ± 45 min.

Koeltijd: minstens 30 min.

Baktijd: ± 40 min.

Voor het deeg:

Voor de vulling:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. In een kom de bloem zeven en met het , het water, het en de boter tot een glad kneden.
  2. Van het een bal vormen, in plasticfolie wikkelen en minstens 30 min.
  3. in de koelkast leggen.
  4. De schoonmaken en snipperen.
  5. Het in stukjes snijden.
  6. De en de schoonmaken en in dunne plakken snijden.
  7. De in een grote koekepan verhitten en hierin de en het fruiten.
  8. De groenten toevoegen en al roerend ± 5 min.
  9. meefruiten.
  10. Op smaak brengen met en .
  11. De oven voorverwarmen op 225°C.
  12. Een pievorm (± 28 cm) invetten.
  13. Het tussen twee lagen plasticfolie dun uitrollen en hiermee de vorm bekleden.
  14. Een rand vormen van ± 2 cm hoog.
  15. Het groentenmengsel over de bodem verdelen.
  16. De met de en de loskloppen.
  17. Het mengsel op smaak brengen met en en over de groenten schenken.
  18. De taart midden in de oven ± 40 min.
  19. bakken.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • deeg en tarwebloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei en eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • deeg, roomboter, parmezaanse kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom en parmezaanse kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter, slagroom, parmezaanse kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • parmezaanse kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout en zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
606 kcal
30%2424 kcal
Vetten
30 g.
44%120 g.
Waarvan verzadigd
5 g.
28%20 g.
Waarvan onverzadigd
3 g.
10%12 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
1 g.
20%4 g.
Koolhydraten
50 g.
19%200 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
4 mg.
0%16 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Courgette-worteltaart