Coq au vin
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Gevogelte
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Coq au vin recepten
- Bereiden
- Kookboek van hansvandenbos
- 1 reviews
Keukenspullen
- Braadpan
Bereidingswijze
- Snijd de in een stuk of acht stukken (je kunt natuurlijk ook kippenpoten gebruiken) en wrijf de stukken in met een mengsel van en (een fijne zoutsoort gebruiken).
- Snijd het in dobbelsteentjes.
- Schil de en de knoflook en hak ze in niet te kleine stukjes.
- Schil de en snijd ze in schijfjes.
- Hak de .
- Bak in een braadpan met de het met de stukken bruin.
- Voeg de knoflook, de en de toe.
- Een vijftal minuten laten koken.
- Voeg de en de laurier toe en overgiet het geheel met de .
- Veertig minuten laten sudderen.
- Wrijf de schoon met een doek en snijd ze in dunne plakjes.
- Haal de stukken vlees uit de braadpan en houd ze apart warm.
- Voeg de toe aan de saus en laat de saus nog 10 minuten sudderen.
- Begiet het vlees met de saus en strooi er de fijngehakte overheen.
- Onmiddellijk serveren.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Coq au vin41u
-
Recept
Coq au Vin42u20m
-
Recept
Coq au vin42u
-
Recept
Coq au vin voor buffet41u30m
-
Recept
Coq au vin op klassieke wijze41u15m
-
Recept
Coq au vin41u20m
Variaties op Coq au vin
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Coq au vin | 10 | Gevogelte |
Snelle coq au vin | 1 | Stoofschotels |
Coq au vin met worteltjes en puree | 1 | Gevogelte |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in meel
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons en wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (1)
Coq au vin heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 392 kcal | 19% | 1568 kcal |
Vetten | 21 g. | 30% | 84 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 39 g. | 15% | 156 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |