Coq au vin

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Braadpan

Bereidingswijze

  1. Snijd de in een stuk of acht stukken (je kunt natuurlijk ook kippenpoten gebruiken) en wrijf de stukken in met een mengsel van en (een fijne zoutsoort gebruiken).
  2. Snijd het in dobbelsteentjes.
  3. Schil de en de knoflook en hak ze in niet te kleine stukjes.
  4. Schil de en snijd ze in schijfjes.
  5. Hak de .
  6. Bak in een braadpan met de het met de stukken bruin.
  7. Voeg de knoflook, de en de toe.
  8. Een vijftal minuten laten koken.
  9. Voeg de en de laurier toe en overgiet het geheel met de .
  10. Veertig minuten laten sudderen.
  11. Wrijf de schoon met een doek en snijd ze in dunne plakjes.
  12. Haal de stukken vlees uit de braadpan en houd ze apart warm.
  13. Voeg de toe aan de saus en laat de saus nog 10 minuten sudderen.
  14. Begiet het vlees met de saus en strooi er de fijngehakte overheen.
  15. Onmiddellijk serveren.
25
25
25

Variaties op Coq au vin

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Coq au vin
VariatieAantalGang
Coq au vin10Gevogelte
Coq au vin op klassieke wijze1Gevogelte
Coq au vin (kip in rode wijn)1Gevogelte

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in meel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons en wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Coq au vin heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Een 'coq' is een haan, minder vet, lekkerder en bovendien minder door de insdustrie ten gronde gericht. Een plofkip kun je altijd eten, maar een lekker haantje ... Geen kip in dit recept.
Gerard van der Leeuw 27 oktober 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
392 kcal
19%1568 kcal
Vetten
21 g.
30%84 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
39 g.
15%156 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Coq au vin