Ingrediënten

+ -
print

350 gram soezendeeg:

Marinade:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Zeef

Bereidingswijze

  1. De haantjes versnijden in 4 en in een pot leggen, hierop de ingrediënten van de marinade. (Dit de avond ervoor doen en afgedekt in de ijskast zetten).
  2. Haantjes uitnemen en laten uitlekken, door gekruide wentelen en kleuren in .
  3. Overscheppen in andere pot en in dezelfde de marinadegroenten kleuren en bij de haantjes doen.
  4. De marinade door een zeef gieten en bij de haantjes doen samen met de bruine .
  5. Op het vuur zachtjes laten garen in ongeveer een 45 minuten, de marinadegroenten verwijderen.
  6. De garnituren (Lardons van zonder vetstof) kleuren en ontvetten.
  7. 8 tellen in kokend leggen en pellen, in beetje met suiker glaceren, toevoegen en garen.
  8. in 4 snijden en gaar stoven onder deksel.
  9. Deze garnituren toevoegen bij de haantjes en nog 5 minuten zachtjes laten koken.
  10. De saus binden en afsmaken.
  11. Bereiding van aardappelsoesjes:
  12. Aardappelpuree maken.
  13. Soezendeeg: 1/4 liter water met 100 gram boter verwarmen tot de boter gesmolten is.
  14. In 1 keer 150 gram toevoegen en droogkoken.
  15. Van het vuur weg één per één 3 toevoegen. 350 gram van dit deeg mengen met de aardappelpuree.
  16. Met 2 lepels quenellen maken en afbakken in de frituur.
25
25
25

Variaties op Coq au vin

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Coq au vin
VariatieAantalGang
Coq au vin10Gevogelte
Coq au vin op klassieke wijze1Gevogelte
Coq au vin (kip in rode wijn)1Gevogelte

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wijn kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons en wijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • peper en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1046 kcal
52%6276 kcal
Vetten
39 g.
56%234 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
20 g.
7%120 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Coq au vin