Citrus-Munt gelei

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Je kun dit recept 1 dag van tevoren maken.
  2. Snijd met een dunschiller de schil van 1 bloedsinaasappel en 3 .
  3. Snijd de schillen in reepjes en doe ze in een pan met de , het sap van 1 sinaasappel en het .
  4. Schenk er 2 deciliter water bij tot alles onderstaat en kook(konfijt) de schilletjes 40 minuten op zacht vuur.
  5. Schil alle citrusvruchten dik, op 1 , 1 bloedsinaasappel en de limoen en na, zodat ook het witte deel van de schil wordt verwijderd.
  6. Snijd het vruchtvlees tussen de vliesjes uit en vang hierbij het sap op.
  7. Pers de resterende , bloedsinaasappel, de en de limoen uit en doe dit bij het opgevangen sap.
  8. Zeef het sap en vul het aan met water tot er 8 deciliter vloeistof is.
  9. Verwarm deze en voeg de toe.
  10. Week de 5 minuten in ruim water en los de uitgeknepen op in de warme vloeistof.
  11. Was de en snijd de blaadjes niet meer dan 1 keer door.
  12. Bewaar enkele hele blaadjes voor het geraneren.
  13. Leg in een ronde vorm of schaal laagje van partjes sinaasappel en grapefruit en wat blaadjes gesneden .
  14. Schenk hier een dun laagje vloeistof op dat lobbig begint te worden.
  15. Leg hierop weer een laagje fruit, en weer een laagje vloeistof.
  16. Ga zo door tot alle vruchten en vloeistof op zijn.
  17. Dek af met plasticfolie en laat de gelei 4 uur opstijven in de koelkast.
  18. Stort hem voor het serveren op een mooi bord en garneer hem af met een dot geconfijte schilletjes en verse blaadjes .
  19. Tip:
  20. Bestrooi de gelei vlak voor opdienen met een beetje !
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • poedersuiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker en gelatine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (3)

Citrus-Munt gelei heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.3 / 10 in 3 recensies
RESET

Zeker lekker toch wel abnormaal moeilijk. Groetjes Henk.
Henk.V 30 september 2016
Het was heel lekker en ook best makkelijk om te maken.
Jillefilo 8 januari 2012
Ik heb het gemaakt en het was heerlijk.
Jojo 4 januari 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
192 kcal
9%1152 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
4 g.
1%24 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
2 g.
2%12 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Citrus-Munt gelei