Citroenmeringue met mascarponecreme en vers fruit

Ingrediënten

+ -
print

Voor de meringue:

Voor de mascarponecreme:

Voor de decoratie:

Extra:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Spatel
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op precies 100 graden celsius.
  2. Teken op twee stukken bakpapier twee cirkels van 30 en 20 cm en bestrooi deze licht met .
    Voor de gesuikerde doop je de even in het losgeklopte en bestrooi je ze met de .
    Laat ze op een rekje voor tenminste 2 uur drogen.
    Neem de 6 en klopt dit in een vetvrije kom los met de mixer, tot het wat wit en schuimig word.
  3. Voeg dan lepel voor lepel de toe.
  4. Mix steeds net zo lang tot de helemaal is opgenomen en je geen korrels meer voelt in het schuim.
  5. Voeg dan pas de volgende lepel toe.
    Mix tot er een mooie dikke witte schuimige massa ontstaat.
  6. Het is stijf genoeg wanneer je de kom op zijn kop kunt houden zonder dat het er uit valt.
  7. Voeg op het laatste moment de toe en spatel dit door het schuim.
    Verdeel de eiwitmassa over de twee cirkels.
  8. Ze mogen ongeveer 2,5 á 3 cm hoog zijn.
  9. Zorg dat de grote cirkel mooi plat van boven is.
  10. De
    kleine cirkel mag wel mooie pieken hebben.
    Plaats het rooster met daarop de schuimcirkels in het midden van de oven. "Bak" het schuim vervolgens 3 uur op 100 graden celsius.
    De mag niet bruin worden.
    Doe na 3 uur de oven uit en doe de deur open.
  11. Laat de vervolgens helemaal afkoelen. (dit is belangrijk voor het uitharden van het schuim)
    Meng de met de , en het .
  12. En mix het tot een egale creme.
    (Decoreer de pas, vlak voor het opdienen, anders word het schuim zacht door het vocht in de creme)
    Verdeel 2/3 van de creme over de grote cirkel en 1/3 over de kleine cirkel.
    Bedek beide met het fruit en de . (Duw het fruit wat verder in de creme op de grote cirkel, hier moet namelijk de kleine nog bovenop).
    Leg vervolgens de kleine cirkel bovenop de grote, en maak af met nog wat fruit.
    Dien de taart direct op.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker, vanillesuiker, aardbeien, frambozen, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • meringue en eiwit kan sporen bevatten van ei en Allergie in eiwitten en eiwit
  • kwark kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in mascarpone en kwark
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • mascarpone en kwark is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
484 kcal
24%2904 kcal
Vetten
20 g.
28%120 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
17 g.
6%102 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
50 g.
55%300 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Citroenmeringue met mascarponecreme en vers fruit