Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Taartvorm
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Meng de en .
  2. De in stukjes gesneden koude erdoor kneden totdat het mengsel kruimelig is.
  3. en mengen en door het bloemmengsel kneden tot een stevig deeg.
  4. Afgedekt 1 uur laten rusten in de koelkast.
  5. Het deeg op een met bestrooide ondergrond uitrollen tot een cirkel en bodem en rand van een taartvorm van 23 cm Ø ermee bekleden.
  6. Met een vork gaatjes in de bodem prikken. 15 minuten met steunvulling bakken op 220°C (hetelucht 200°C) totdat de bodem goudbruin is.
  7. Af laten koelen.
  8. en maïzena in een steelpan doen en mengen met , geraspte citroenschillen en .
  9. Al roerend boven laag vuur aan de kook brengen tot het dik wordt.
  10. Het vuur lager zetten en nog 2-3 minuten zachtjes laten koken.
  11. De pan van het vuur halen.
  12. Splits de en de klop de eidooiers los in een schaal.
  13. Een beetje hete vulling er goed doorheen roeren en alles bij de vulling schenken.
  14. Al roerend nog 2-3 minuten laten koken.
  15. De er doorheen roeren en over de taartbodem verdelen.
  16. Schuim:
  17. de eiwitten stijf slaan.
  18. Er geleidelijk 1 tl bijdoen en blijven roeren totdat er pieken ontstaan.
  19. Het schuim over de hete vulling smeren tot aan de rand.
  20. De taart 10 minuten op 220°C (hetelucht 200°C) bakken tot het schuim goudkleurig is.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker, suiker, suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eierdooier en eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, suiker, suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Citroen-schuimtaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

De omschrijving onduidelijk, is de 60 gram suiker voor het eiwit of 1 theelepel suiker?
Nel 30 december 2013
Het lijkt me heel lekker om te maken. Wat ik wel niet duidelijk vind is je omschrijving. Er staat bv 3x in het recept suiker, maar wanneer gebruik je welke hoeveelheden? Ga toch maar naar een ander re... Lees reactie
18 januari 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
461 kcal
23%1844 kcal
Vetten
31 g.
44%124 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
43 g.
16%172 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
15 g.
16%60 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Citroen-schuimtaart
  • Home
  • Recept
  • Taart en gebak
  • Citroen-schuimtaart