Chocolate frambozen moelleux

Ingrediënten

+ -
print

De ganache:

Het deeg:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Vormpjes

Bereidingswijze

  1. Voor de ganachevulling :Smelt de chocolade au bain marie.
  2. Plet de en verzamel het sap.
  3. Dit zou je ongeveer 100 gram sap moeten opleveren.
  4. Verhit het sap op een licht vuurtje in een steelpannetje en voeg de toe.
  5. Warm op en voeg de gesmolten toe.
  6. Meng het sap en de door zonder lucht in te kloppen kort te roeren.
  7. Giet dit mengsel in het ijsblokkenschaaltje of giet het met een trechter in een ijsblokzakje.
  8. Laat opstijven en bevriezen in de diepvries.
  9. Vvoor het deeg:
  10. Terwijl de ganache-blokjes bevriezen, smelt de .
  11. Meng de op kamertemperatuur met de .
  12. Voeg de gesmolten toe en meng.
  13. Meng er de onder en tenslotte de .
  14. Vet de vormpjes in met wat .
  15. Vul de vormpjes nu 1/3 met het .
  16. Doe een klein theelepeltje frambozenconfituur in het midden van de en leg daar een ganache-ijsblokje op.
  17. Dek het geheel nu af met de rest van het .
  18. Zorg dat het ijsblokje netjes in het centrum ligt.
  19. Anders krijg je -verzakkingen bij het uithalen.
  20. Begin met 15 minuutjes in een oven van 175 graden C.
  21. Kan 5 of 10 minuutjes meer zijn.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade en chocolade
  • chocolade en chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in deeg en bloem
  • frambozen, suiker, frambozen past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade en chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • chocolade, deeg, chocolade, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in chocolade en chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade en chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in room en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade en chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Chocolate frambozen moelleux heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Lijkt me HEERLIJK!! Heb al eens eerder chocolade moelleux gemaakt, die vond ik al een groot succes. Maar met framboos lijkt me NOG lekkerder. Vraagje: gaat het hier om slagroom Geklopt of ongeklopt? ... Lees reactie
Esther 1 april 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
992 kcal
49%3968 kcal
Vetten
82 g.
117%328 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
54 g.
21%216 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
55 g.
61%220 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Chocolate frambozen moelleux