Chocoladetruffeltaart

Ingrediënten

+ -
print

Voor de vulling:

Voor de garnering:

Benodigheden:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Garde
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden C.
  2. Klop de met het schuimig.
  3. Voeg de toe en klop het mengsel als een lint van de garde loopt.
  4. Zeef de , , en erover en spatel dit door het eimengsel.
  5. Schep dit beslag in de vorm en bak de taart in het midden van de oven in 20-25 minuten gaar.
  6. Haal de taart uit de vorm en laat deze afkoelen.
  7. Snijd de taart horizontaal door.
  8. Verwarm de zonder te koken en smelt hierin de chocola.
  9. Laat dit afkoelen (kan in een bak ijswater) en klopt het daarna luchtig tot een creme.
  10. Verdeel een dun laagje creme over de taarthelft en leg de andere helft erop.
  11. bestrijk de boven en zijkant van de taart met een pannekoekenmes een beetje ruw met de rest van de creme.
  12. Strooi of zeef er ver zodat de taart helemaal bedekt is en garneer met chocolaatjes.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Chocoladetruffeltaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Chocoladetruffeltaart
VariatieAantalGang
Chocoladetruffeltaart1Taart en gebak
Chocoladetruffeltaartjes1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
  • bakpoeder en pure chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • pure chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en maizena
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
763 kcal
38%3052 kcal
Vetten
27 g.
38%108 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
67 g.
26%268 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
37 g.
41%148 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Chocoladetruffeltaart