Ingrediënten

+ -
print

Benodigdheden:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Mascarpone-mengsel:
    Scheidt de dooiers van het eiwit.
    Klop het eiwit met een klein beetje suiker stijf.
    Klop ook de dooiers tot ze dik en lichtgeel zijn en doe deze bij de losgeroerde mascarpone.
  2. Roer dit allemaal door tot een klontvrij mengsel.
  3. Voeg er eventueel een scheutje likeur aan toe of chocolademelk om het ietsje dunner te maken (moet nog wel dikke pap zijn)
    Spatel de geklopte eiwitten door dit mengsel.
  4. NIET VERDER KLOPPEN!
    Giet in een diep bord de chocolademelk.
  5. leg er steeds een paar lange in en draai ze om.
  6. Ze mogen niet zacht zijn als ze de schaal in gaan, maar moeten zich wel even halfvol kunnen zuigen.
    leg ze netjes in de schaal tot de bodem bedekt is.
    Rasp hierover wat .
    doe hierop een laag van het mascarponemengsel.
  7. Herhaal dit maximaal 3 x en sluit af met een laag geraspte chocolade.
    Laat dit minimaal 5 uur in de koelkast staan.
  8. Het beste is de dag van tevoren maken!
  9. Om je bij af te likken!

    Wat framboosjes ertussen is ook erg lekker, of sinaasappelstukjes!
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • pure chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in mascarpone
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in mascarpone
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
83 kcal
4%664 kcal
Vetten
7 g.
10%56 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Chocoladetiramisu (met of zonder alcohol)