Chocoladetaart
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Chocoladetaart recepten
- Bereiden
- Kookboek van pvdnieuwendijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Deegroller
Bereidingswijze
- Doe de chocolade in een steelpan en doe de stroop en erbij.
- Verwarm dit mengsel zacht tot de chocolade is gesmolten.
- Roer af en toe met een lepel.
- Knip met een schaar het gedroogde fruit in stukjes en roer deze met de door de gesmolten chocolade.
- Doe de koekjes in een plastic zak en knoop hem dicht.
- Breek de koekjes met een deegroller in knapperige stukjes.
- Roer ze door het chocolademengsel.
- Schenk het mengsel in een springvorm en strijk het glad.
- Laat de taart minstens vier uur opstijven in de koelkast.
- Iedereen kan om vier uur een stukje komen afhalen.
- Zet de springvorm op een blik, maak de rand los en duw hem omlaag.
- Serveer de stukken eventueel met .
Ook lekker om te maken
Variaties op Chocoladetaart
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Chocoladetaart | 11 | Taart en gebak |
Chocoladetaartje | 2 | Nagerechten |
Chocoladetaart met overheerlijk glazuur | 1 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in pure chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in pure chocolade
- pure chocolade en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suikerstroop
- Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 630 kcal | 31% | 630 kcal |
Vetten | 43 g. | 62% | 43 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 66 g. | 25% | 66 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |