Chocoladetaart met rum

Ingrediënten

+ -
print

Voor het deeg:

Voor de crème:

Voor de garnering:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Roer de met de tot een schuimige massa, zeef de en , meng alles goed dooreen en voeg dit mengsel lepel voor lepel aan het eischuim toe.
  2. Vul met dit een ingevette en met bestoven springvorm.
  3. Bak ongeveer 35 minuten bij een temperatuur van 170 graden stort de taart op een taartrekje en laat afkoelen.

    Roer voor de crème de boter tot room voeg en toe dan het samen met de in een maatbeker en vul aan tot 2 dl met water, roer goed en doe dit mengsel bij de botermassa.

    Snijd de afgekoelde taart tweemaal horizontaal door, vul hem met de creme en bestrijk de buitekant ermee, spuit toefjes creme op de rand en in het midden en garneer met de rumbonen, hocoladeblaadjes en pistachenootjes.
  4. Smakelijk!
25
25
25

Variaties op Chocoladetaart met rum

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Chocoladetaart met rum
VariatieAantalGang
Chocoladetaart met rumroom1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in boter of margarine
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in deeg en bloem
  • suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in boter of margarine
  • eieren en ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • deeg en boter of margarine kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter of margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter of margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter of margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, maizena, maizena, rum
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in boter of margarine
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in boter of margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Chocoladetaart met rum heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Ik heb het recept gemaakt, tot in het detail gevolgd, en het resultaat is... bagger! Er klopt helemaal niks van het recept het deeg blijft dun stijgt niet of zo de crème is en blijft ook waterdun d... Lees reactie
Gerjan 18 januari 2016

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
848 kcal
42%3392 kcal
Vetten
59 g.
85%236 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
99 g.
38%396 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
25 g.
27%100 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Chocoladetaart met rum