Chocoladetaart

Ingrediënten

+ -
print

Cake:

Glazuur:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Bakvorm
  • Braadpan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Cake:
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden C.
  3. Vet een bakvorm/braadpan in met .
  4. Doe de , , , en in een kom en roer het door elkaar.
  5. Doe de , gesmolten en het in de kom en mix het tot een luchtig beslag.
  6. Doe het beslag in een ingesmeerde bakvorm/ braadpan en bak de ongeveer 35 minuten onderin de oven.
  7. Om te zien of de goed gebakken is, kun je met een vork in de prikken, als er niks mee komt is de gaar.
  8. Glazuur:
  9. Mix de , en door elkaar.
  10. Voeg de zachte toe.
  11. Voeg als laatste het toe.
  12. Mix het geheel samen tot een dik glazuur.
  13. Eventueel kun je de nog versieren met versiersels.
  14. Besmeer de pas met het glazuur als hij afgekoeld is.
25
25
25

Variaties op Chocoladetaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Chocoladetaart
VariatieAantalGang
Chocoladetaart11Taart en gebak
Chocoladetaartje2Nagerechten
Chocoladetaart met noten1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • cake en bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • cake kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • cake kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (4)

Chocoladetaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 4 recensies
RESET

Heerlijk heb er brownies mee gemaakt super lekker ik raad het echt aan!
Aasia 14 februari 2015
Ik heb de cake op 175 graden 35 minuten in de oven gedaan, maar hij was op meerdere plekken niet gaar. Dus of de oven moet warmer of de cake moet er langer in.
Loes 23 juni 2013
Hoe groot moet de bakvorm hier voor zijn?
Hannah 18 november 2012
Je hebt het in het recept over bakmeel. maar ik denk dat je bedoelt bakpoeder, want bakmeel is bloem gemengt met bakpoeder dus zelfrijzend bakmeel. Als je 2 theelepeltje bakmeel door de bloem mengt he... Lees reactie
henny57 2 december 2010

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
638 kcal
31%3828 kcal
Vetten
26 g.
37%156 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
81 g.
31%486 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Chocoladetaart