Ingrediënten

+ -
print

Voor de likeursmaak:

Voor de koffieroom:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Zeef
  • Bakpapier
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Eerst gaan we de met het mixen samen met 1 à 2 koffielepels totdat deze pieken vertoont.
  2. We laten dit nu een uurtje in de frigo staan.
  3. Voor het gebak:
  4. Mix de en de tot een luchtige massa (± 15 minuten).
  5. Meng de cacaopoeder met het meel en haal door een zeef.
  6. Meng nu heel voorzichtig het meel onder de luchtige massa.
  7. Neem nu een ovenschaal en doe er een vel bakpapier op.
  8. Giet er de massa op uit en strijk ze egaal open over de ganse plaat.
  9. Laat 10 minuten bakken op 200°C en giet ze dan uit op een vochtige handdoek.
  10. Het bakpapier zit dus nu bovenaan.
  11. Laat het bakpapier erop.
  12. Ondertussen gaan we 70 gram met 70 gram laten koken en als de volledig opgelost is, doen we er een beetje bij.
  13. Nu halen we het bakpapier van de biscuit en deppen er met een borstel de likeurvloeistof in.
  14. Daarna smeren we er de op en dan wordt de biscuit opgerold.
  15. Deze wordt dan nog een half uur in de frigo gezet.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • room is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
291 kcal
14%1746 kcal
Vetten
5 g.
7%30 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
18 g.
7%108 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
31 g.
35%186 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Chocoladecake met koffielikeur en koffieroom
  • Home
  • Recept
  • Taart en gebak
  • Chocoladecake met koffielikeur en koffieroom