Chocoladecake

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Mixer
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Mix eerst de en eigelen samen totdat je geen meer ziet.
  2. Voeg er dan de gesmolten bij en vervolgens de en de .
  3. Klop nu de eiwitten stijf.
  4. Opgelet:
  5. als er eigeel bij zit, heb je pech.
  6. Dan stijft het eiwit niet.
  7. Als de eiwitten opgeklopt zijn, met de kloppers van de mixer, meng dan voorzichtig de eiwitten en door het beslag.
  8. Bak de cake 60 à 120 minuten in de oven van 180° C.
  9. graden.
  10. Prik zo nu en dan met een satéprikker of breinaald in de cake om te zien of deze gaar is.
  11. Komt de prikker er schoon uit, dan is de cake gaar.
25
25
25

Variaties op Chocoladecake

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Chocoladecake
VariatieAantalGang
Chocoladecake4Taart en gebak
Warme chocoladecakejes2Nagerechten
Hét recept voor supersmeuïge chocoladecakes met 3 soorten chocolade1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Chocoladecake heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Het is onduidelijk hoelang de cake in de oven moet... Er staat namelijk 1uur of 2uur! Bij mij staat hij nu 1uur in de oven... Ik hoop dat het gaat lukken. (Het beslag is in iedergeval wel erg lekk... Lees reactie
Chocoladecakeje 15 april 2017

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
796 kcal
39%3184 kcal
Vetten
59 g.
85%236 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
46 g.
17%184 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
62 g.
69%248 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Chocoladecake