Chocoladeblokjes met gecarameliseerde noten

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Bakvorm
  • Koekenpan
  • Pan
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Grill de noten goudbruin en krokant in een anti-aanbakpan zonder vet.
  2. Laat afkoelen en houd apart.
  3. Snijd de chocolade in stukjes, doe in een pan en laat op heel laag vuur langzaam smelten.
  4. Doe het vuur er dan onder uit en laat tot ongeveer 28 graden C.
  5. afkoelen.
  6. Doe de suiker in een droge koekenpan en laat al roerend op een laag vuur carameliseren tot het een mooie bruine kleur heeft.
  7. Doe het gas dan uit en roer er de gezouten doorheen en vervolgens de gegrilde noten.
  8. Roer alles goed door elkaar met een houten lepel totdat alle noten omhuld zijn door de caramel.
  9. Laat het noten/caramelmengsel wat afkoelen en breek dan met de hand de notencaramel in kleine stukjes.
  10. Voeg de notencaramel toe aan de lauwe gesmolten chocolade en verwarm het geheel een paar seconden al roerend tot alles goed vermengd is.
  11. Haal van het gas af en giet in een met bakpapier belegde bakvorm (rechthoekig of vierkant) of in een siliconenvorm.
  12. Laat minstens 2 uur afkoelen en opstijven voordat je alles met een scherp mes in mooie vierkante blokjes snijd.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in pure chocolade en roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van noten en Allergie in pistachenootjes en hazelnoten
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1257 kcal
62%5028 kcal
Vetten
82 g.
117%328 g.
Waarvan verzadigd
2 g.
14%8 g.
Waarvan onverzadigd
1 g.
5%4 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
10%0 g.
Koolhydraten
110 g.
42%440 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
2 mg.
0%8 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Chocoladeblokjes met gecarameliseerde noten