Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Taartvorm
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Oven voorverwarmen op 180 graden C.

    De eigeel van het eiwit scheiden, voeg bij het eigeel, gesmolten boter en toe.
  2. Goed roeren totdat het een mooi mengsel wordt.

    Als je het eiwit stijf hebt geklopt, voeg je het toe aan het mengsel.

    Dan voeg je de gesmolten chocolade toe, dan het melk, en een snufje .

    Dan langzaamaan het toevoegen door een zeef uiteraard!!

    Goed mengen, dan gist bij doen, weer goed mengen.

    Dan kan je het in een mooie taartvorm doen.

    In de oven voor ongeveer 40 minuten, ligt aan je oven.

    En smullen maar!
25
25
25

Variaties op Chocolade taart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Chocolade taart
VariatieAantalGang
Chocolade taart2Taart en gebak
Chocolade taart met hazelnoten en amandelen1Taart en gebak
Chocolade taart of cakejes1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
  • bakpoeder en pure chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter en pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (7)

Chocolade taart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.1 / 10 in 7 recensies
RESET

Bij de bereidingswijze staat dat je er gist aan toe moet voegen, maar dat staat niet op het ingrediënten lijstje. Is het dan wel nodig?
Dimpfie 22 december 2013
Echt heerlijk
15 december 2013
Omg zo lekker heb het zelf geprobeert met succes!
Asmae 25 oktober 2013
Lekkere taart ik vond de uitleg soms wel onduidelijk en met chocolade stukjes is het nog lekkerder Xx Naomi
Naomi 28 september 2013
Super lekkere taart. Succes op het kinderfeestje. Favoriet recept geworden. Heerlijk met Nutella hazelnoot chocoladepasta er tussen.
Liesbeth 2 juli 2013
Ik ga het proberen op mijn verjaardag. Lijkt mij leuk! Esther
Esther 14 mei 2013
Ik ga het vandaag uitproberen! Lijkt me heel leuk! Ga nu beginnen. xxx Jolijn
Jolijn 22 juli 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
378 kcal
18%3024 kcal
Vetten
11 g.
15%88 g.
Waarvan verzadigd
2 g.
14%16 g.
Waarvan onverzadigd
1 g.
5%8 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
10%0 g.
Koolhydraten
28 g.
10%224 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
25 g.
28%200 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
2 mg.
0%16 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Chocolade taart
  • Home
  • Recept
  • Taart en gebak
  • Chocolade taart