Chocolade taart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Taartvorm
  • Pan
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden C. , gasovenstand 7.
  2. Smelt de in een pan kokend water.
  3. Voeg de en 1 eetlepel suiker toe en roer alles tot het een glad geheel is.
  4. Haal de pan van het vuur maar houd die warm.
  5. Gebruik een au-bain-marie pan of een kom boven een pan met heet water om de met de op te kloppen en het op temperatuur (36 graden C.) te brengen.
  6. Klop de op tot 3 maal hun volume.
  7. Voeg de helft van het eiermengsel toe aan de en roer goed.
  8. Voeg hierna de andere helft toe en roer dit ook goed door.
  9. Vet een taartvorm in met wat en leg een stuk bakpapier op de bodem.
  10. Bak de taart 5 minuten.
  11. Leg er een stuk bakpapier op, ingevet met wat .
  12. Bak nog 10 minuten.
  13. Haal de taart uit de oven en laat hem 45 minuten afkoelen op een taartrooster.
  14. Zet hem gedurende 3 uur in de koelkast.
  15. Stort de taart ondersteboven op een taartschaal.
  16. Laat hem op kamertemperatuur komen.
  17. Sla de met het en de rest van de suiker zo stijf mogelijk dat hij in pieken blijft staan.
  18. Schep de in een kom en serveer bij de taart.
25
25
25

Variaties op Chocolade taart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Chocolade taart
VariatieAantalGang
Chocolade taart2Taart en gebak
Chocolade taart met hazelnoten en amandelen1Taart en gebak
Chocolade taart of cakejes1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
190 kcal
9%1330 kcal
Vetten
29 g.
42%203 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
0%14 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Chocolade taart