Chocolade pudding

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Puddingvorm

Bereidingswijze

  1. Voorbereiden:
  2. Doe de cacao en in een kom en roer door elkaar.
  3. Roer ongeveer 6 eetlepels door dit mengsel en zorg dat het een glad, dik papje zonder klontjes wordt.
  4. Roer dan de erdoor.
  5. Spoel een puddingvorm met een inhoud van minstens 1 liter om met koud water.
  6. Bereiden:
  7. Giet de in een flinke steelpan en breng aan de kook.
  8. Roer dan bij beetjes tegelijk (blijven roeren) het cacaomengsel door de .
  9. Temper de hittebron en laat de (chocolade) ongeveer 4 minuten zachtjes koken, blijf roeren.
  10. Het mengsel wordt steeds dikker, giet het puddingmengsel in de vochtige puddingvorm.
  11. Laat de pudding koud worden.
  12. Zet de dan stijf geworden pudding eventueel in de koelkast.
  13. Leg een bord of schaal op de vorm en draai de vorm in 1 keer om.
  14. Laat de pudding voorzichtig uit de vorm op de schaal glijden.
  15. Versier de pudding met behulp van een slagroomspuit.
  16. Steek chocolaatjes in de toefjes slagroom.
25
25
25

Variaties op Chocolade pudding

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Chocolade pudding
VariatieAantalGang
Chocolade pudding1Nagerechten
Chocolade puddingtaartjes uit de oven1Feestjes en verjaardags hapjes
Agar coklat (Chocolade pudding)1Nagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in maizena en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
141 kcal
7%846 kcal
Vetten
1 g.
2%6 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
11 g.
4%66 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
16 g.
18%96 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Chocolade pudding