Chocolade pannekoeken

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Blender
  • Koekenpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Meng in een kleine kom de met de gecondenseerde , het eiwit en het .

    Meng apart de bloem met de 50 gram , het en de .

    Voeg het bloemmengsel toe aan het melkmengsel en roer goed.

    Dek af en laat rusten in de koelkast tot de volgende morgen.

    In een kleine steelpan meng je de maïzena met de 70 gram .

    Doe het en 350 gram in een blender en pureer.

    Haal het mengsel door een zift om de zaadjes te verwijderen en vang de rest op in het -maïzena potje.
  2. Breng aan de kook en laat 2 minuten doorkoken tot een dikke saus.

    Doe in een klein kommetje en laat zo snel mogelijk afkoelen.

    Zet een koekenpan op een middelhoog vuur, vet de pan in, vul met een 3tal eetlepels pannenkoekenbeslag en kantel de pan tot de bodem gelijkmatig bedekt is.

    Bak tot de bovenkant droog lijkt, draai de pannenkoek om en bak 15 tot 20 aan de andere kant.
  3. Verwijder op een rooster.

    vet de pan opnieuw in en herhaal tot het beslag opgebakken is.
  4. Leg vetvrij papier tussen de pannenkoeken zodat ze niet aan mekaar gaan plakken.

    Serveer elke flensje met 3 eetlepels frambozensaus, rol op en werk af met opgeklopt .

    Garneer met de overgebleven en bestrooi met wat extra .

    Een heerlijke variatie voor de kinderen weer eens een ander soort pannenkoek dan standaard het proberen waard (wel een beetje ongezond).
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zelfrijzende bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker, suiker, frambozen, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eiwitten en ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • magere melk, melk, slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • magere melk, melk, slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, suiker, poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
352 kcal
17%1408 kcal
Vetten
5 g.
7%20 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
32 g.
12%128 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
30 g.
33%120 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Chocolade pannekoeken