Chocolade-kaneelkoekjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Roer als eerste het door de .
  2. Voeg daarna de instukjes toe en vervolgens het en de .
  3. Kneed het beslag vervolgens tot een glad deeg.
  4. Halveer daarna het deeg.
  5. Kneed door de ene helft de en de en door de andere helft de kaneel.
  6. Wikkel dan de stukken deeg apart van elkaar in folie en leg ze minstens 1 uur in de koelkast.
  7. Kluts daarna het .
  8. rol vervolgens de 2 plakken deeg uit tot een rechthoek van ca. 18 tot 25 cm.
  9. Bestrijk het lichte deeg met de kaneel dun met het .
  10. Leg hierop het cacaodeeg en bestrijk de bovenkant weer dun met .
  11. Rol het deeg op zodat er een rol ontstaat.
  12. Leg deze rol ook weer 1 uur in de koelkast.
  13. Verdeel daarna de rol in ca. 30 schijfjes.
  14. Bedek het bakblik met tenslotte met bakpapier en leg de koekjes (de schijfjes) hier op.
  15. Bak ze 12 minuten in de oven. (elektrisch 200 graden C/hete lucht 175 graden C/gas stand 3).
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eiwit kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei en eiwit
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Chocolade-kaneelkoekjes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Lekker recept dat zeker het hele jaar door gebruikt kan worden. suggestie: om de koekjes nog feestelijker te maken kun je ze tot de helft in gesmolten chocolade dopen. Jouw koffieuurtje kan dan gewoon... Lees reactie
pleuntje08 1 januari 2008

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
415 kcal
20%1660 kcal
Vetten
28 g.
41%112 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
45 g.
17%180 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
12 g.
13%48 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Chocolade-kaneelkoekjes