Chocolade crème brûlée met gekarameliseerde appel

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Breng de aan de kook en neem hem van het vuur.
  2. Breek de chocolade in stukken en smelt hem in de .
  3. Laat afkoelen.
  4. Kluts de , de en 5 eetlepels door elkaar en roer door de lauwwarme .
  5. Verwarm de oven voor op 125 graden celsius.
    Verdeel de chocoladeroom over 6 ovenvaste schaaltjes (à ca. 175 milliliter) en zet ze in een braadslede.
  6. Giet kokend water voorzichtig in een braadslede tot de schaaltjes voor 2/3 in het water staan.
    Laat in 50-60 minuten stollen in de oven.
  7. Laat de schaaltjes afkoelen en zet ze minimaal 4 uur in de koelkast en indien mogelijk 1 nacht.
    Was de , snijd ze in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in partjes.
    Verwarm de in een pan en bak de .
  8. Bestrooi met 3 eetlepels en laat karamelliseren.
  9. Voeg het en 5 eetlepels water toe en breng aan de kook.
  10. Stoof de ca. 2 minuten op laag vuur.
  11. Laat afkoelen.
    Bestrooi kort voor het serveren elk schaaltje met 1 theelepel .
  12. Karamelliseer de met de gasbrander of onder de hete grill.
  13. Serveer met de gekaramelliseerde appel.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren en eidooiers
  • pure chocolade en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in slagroom en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
397 kcal
19%2382 kcal
Vetten
27 g.
38%162 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
23 g.
9%138 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Chocolade crème brûlée met gekarameliseerde appel