Chocolade-cranberrytaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Mixer
  • Spatel
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 160 graden celsius.
    Smelt de chocolade au bain marie in een kom op een pan heet water.
  2. Let op dat de kom het water niet raakt.
  3. Neem de kom van de pan, roer glad en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
    Klop met een mixer de boter met de glad.
  4. Klop de eiooiers één voor één door de boter.
  5. Voeg de choclade toe en klop glad.
    Klop in een schone vetvrije vorm de eiwitten stijf met een snuf zout.
    Spatel het eiwit met het in 3-4 porties om en om door het chocolade beslag.
  6. Schenk het beslag in een springvorm.
    Bak de chocladecake in 55-60 minuten in de voorverwarmde oven gaar (controleer met een satéprikker of hij gaar is, er mag geen deeg aan de prikker zitten).
    Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen Stort hem dan voorzichtig op een taartrooster en laat helemaal afkoelen.
    Snijd de cake horizontaal door.
  7. Besprenkel de onderste helft met de en strijk er de compote over.
  8. Druk de bovenste helft van de cake erop.
    Meng de met de cacao.
    Knip uit het karton enkele sterren.
  9. Houd het karton boven de taart en bestrooi met een zeefje met .
    Klop de stijf met weinig en serveer met de .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
  • pure chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bakmeel
  • suiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • pure chocolade en roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in roomboter en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
269 kcal
13%2690 kcal
Vetten
13 g.
18%130 g.
Waarvan verzadigd
2 g.
14%20 g.
Waarvan onverzadigd
1 g.
5%10 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
10%0 g.
Koolhydraten
17 g.
6%170 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
10 g.
11%100 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
2 mg.
0%20 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Chocolade-cranberrytaart