Chocolade cake

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden celsius.
    Vet het cakablik in en bestrooi deze met .
    Scheid de .
    Klop eerst het eiwit stijf.
    Klop dan het eigeel in een aparte kom luchtig.
    Voeg de boter toe en klop dit tot een gladde massa.
    Voeg de bruine en toe en ook de .
    Smelt 50 gram bruine en 30 gram witte chocolade en voeg dit aan het mengsel toe.
    Dan de bloem toevoegen.
  2. Mix dit op een lage stand door elkaar.
    Als laatste meng je met een spatel de eiwitten en ook nog de laatste chocolade erbij.
    Doe alles in het cakeblik en bak in het midden van de oven op 160 graden celsius in 60 tot 70 minuten gaar.
    Dit kan je controleren door met een prikkertje in de cake te prikken.
  3. Is deze schoon dan is de cake klaar.
    De cake zo ver mogelijk laten afkoelen voor u hem uit het blik haalt.
25
25
25

Variaties op Chocolade cake

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Chocolade cake
VariatieAantalGang
chocolade cake3Nagerechten
Chocolade cakejes2Zoetigheden voor de kleintjes
Agavestroop chocolade cake1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bakmeel
  • basterdsuiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • vloeibare boter en paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in vloeibare boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in vloeibare boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
139 kcal
6%1807 kcal
Vetten
1 g.
2%13 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
27 g.
10%351 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Chocolade cake