Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Bakvorm
  • Pan
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden of stand 4.
  2. Bekleed een rechthoekig bakblik van 30 cm met bakpapier.
  3. Smelt de en de chocola in een grote kom boven een pan kokend water en roer tot de chocolade en de gesmolten zijn.
  4. Roer er de en de nootjes door, als je die gebruikt.
  5. Meng in een andere kom de cacao, , en en roer ook die door het mengsel van chocola, en nootjes.
  6. Klop de eieren los en meng ze door het beslag.
  7. Het moet een mooi glad beslag zijn.

    Schenk het browniemengsel in de bakvorm en zet het ongeveer 25 minuten in de oven.
  8. Het gebak moet beslist niet te gaar worden.
  9. Ander dan bij cake moet een prikker niet helemaal droog zijn als je hem er na 5 seconden uittrekt.
  10. De brownies moeten aan de buitenkant droog en veerkrachtig zijn, maar nog kleverig van binnen.
  11. Laat het gebak in de vorm afkoelen, leg het vervolgens voorzichtig op een snijplank en snijd het in vierkante brokken.
  12. In combinatie met een klodder creme fraiche waardoor je wat geraspte sinaasappelschil hebt geroerd is dit een perfect dessert.
25
25
25

Variaties op Chocolade brownies

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Chocolade brownies
VariatieAantalGang
Chocolade brownies met echte stukjes chocolade1Koekjes
Chocolade brownies1Taart en gebak
Witte-chocolade brownies1Koekjes

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
  • pure chocolade en bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in pure chocolade
  • boter en pure chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van noten en Allergie in noten
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
607 kcal
30%4856 kcal
Vetten
45 g.
65%360 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
24 g.
9%192 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
43 g.
48%344 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Chocolade brownies