Choco-whiskycake
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van lucyvader
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Snijd de in stukjes.
- Hak de chocolade in stukjes.
- Klop de luchtig in een kommetje.
- Vet een cakevorm in en bedek de bodem met bakpapier.
- Smelt de met chocolade, suiker, , en koffie in een steelpan en blijf roeren tot de chocolade gesmolten is.
- Schep het mengsel in een kom en laat het afkoelen.
- Voeg de gezeefde bloemsoorten en toe en meng het goed door elkaar.
- Voeg de toe en meng het nogmaals goed door elkaar.
- Schep het mengsel in de cakevorm.
- Verwarm de oven voor op 160 graden C.
- en bak de cake in het midden van de oven in 1 uur en 15 minuten bruin en gaar.
- Laat de cake 30 minuten in de vorm rusten en stort hem dan op een rooster.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Choco-kersentaart41u30m
-
Recept
Choco-rommelkoekjes430m
-
Recept
Witte choco-frambozencake41u40m
-
Recept
Choco-karamelcake41u
-
Recept
Choco cakejes415m
-
Recept
Peren-choco-crumble435m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
- pure chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem en zelfrijzende bloem
- rietsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- boter en pure chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in whisky
- Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1124 kcal | 56% | 4496 kcal |
Vetten | 68 g. | 97% | 272 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 172 g. | 66% | 688 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |