Choco-orange koek

Ingrediënten

+ -
print

Voor de harde wenerbodem:

Voor de sinaasappel-banketbakkersroom:

Voor het vulbeslag:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Garde
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Begin met de sinaasappel-banketbakkersroom, zodat deze nog iets kan afkoelen en iets stijver kan worden, voordat deze in de koek verwerkt wordt:

    Doe de 4 eidooiers in een kom en doe daar de 2 eetlepels bloem, de helft van de suiker en een scheutje sinaasappelsap bij.
  2. Roer hiervan een glad papje.

    Doe de rest van de in een steelpan en breng dit aan de kook.

    Doe een scheutje van de kokende bij het eidooier-papje, roer dit even door met een garde en doe dit daarna terug in de steelpan, bij de rest van de .

    Laat het opnieuw, al kloppend, aan de kook komen en klop tot er een stevige massa ontstaat.
  3. Laat dit een paar minuten doorkoken om de bloem te laten garen.

    Stort de sinaasappelsap-banketbakkersroom in een afgespoelde schaal en laat het iets afkoelen.

    Harde wener-bodem:

    Meng de bloem met de cacao en het snufje zout.
  4. Stort dit mengsel daarna op een werkblad en maak hierin een kring.
  5. Doe de boter, suiker en het ei in de kring en kneed een deeg.
    Laat het deeg minimaal een halfuur rusten in de koelkast.

    Maak daarna het vulbeslag:

    Klop de boter met de suiker smeuig, samen met het merg van het vanillestokje,

    meng hier één voor één de eieren door,

    meng als laatste de bloem erdoor.


    Verwarm de oven voor op 170 graden Celcius.


    Vet een ronde springvorm van 20 cm in.
    Bekleed de springvorm met het harde wenerdeeg,

    doe hierin eerst de helft van het vulbeslag,

    doe hier dan de sinaasappel-banketbakkersroom bovenop,

    bedek dit met de rest van het vulbeslag,

    zet de koek in de oven en bak hem in 1 uur gaar.

    Dit is een eigen recept.
  6. Mochten er hier mensen zijn die aanvullingen hebben die dit recept ten goede kunnen komen, laat dan een reactie achter.
  7. En het is natuurlijk sowieso leuk om te horen wat mensen van dit recept vinden!
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem, bloem, bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker, suiker, suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei, eidooiers, eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, suiker, suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
860 kcal
43%6880 kcal
Vetten
61 g.
88%488 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
46 g.
17%368 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
56 g.
62%448 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Choco-orange koek