Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Stoompan
  • Pan
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. De rode wassen en een nacht in in weken.
  2. De volgende dag kunt u de geweekte rode in een pan met gekookt doen en 20 a 30 minuten koken.
  3. Na 30 minuten gekookt te hebben, pan van het vuur halen, maar de deksel nog 10 minuten op de pan houden, zodat de rode zacht kan worden.
  4. Wanneer de rode nog niet zacht genoeg zijn, kunt u de op laag vuur nog even laten doorkoken.
  5. In een steelpannetje 250 milliliter koken en de bruine bloksuiker indoen.
  6. Koken totdat de de suiker geheel in het is opgelost (op laag vuur, anders brandt de suiker aan).
  7. In een grote kom de ketanrijst doen en het suikerwater (pas op, heet!) erover gieten.
  8. Met een spatel snel roeren tot een gladde massa, giet de resterende (500 ml) er ook bij.
  9. Op het moment dat het meelbeslag geheel glad is geroerd, kan de cocosmelk erbij gedaan worden.
  10. Deze moet goed door het beslag geroerd worden.
  11. Wanneer er klonten zijn, dan kan het gehele beslag door een zeef gehaald worden.
  12. Hierdoor is er een gladde massa ontstaan.
  13. Giet het beslag in een grote (oven)schaal.
  14. Giet de rode af en roer de door het beslag.
  15. Doe de (oven)schaal in een grote stoompan en stoom het 60 minuten.
  16. De rijstcake is klaar wanneer je er een satestokje in prikt en het er weer schoon uitkomt.
  17. Na het stomen nog een paar uur af laten koelen.
25
25
25

Serveersuggesties

175 gram ketanrijst meel kan worden vervangen worden door 175 gram Tarwezetmeel (te koop bij de toko). Om de rijstcake wat steviger te maken is rijstmeel zonder eiwitten. (Eventueel kan er ook normaal maiszetmeel worden gebruikt, maar dat ik nog niet uitgeprobeerd). De rijstcake is na het maken nog erg hard, en wordt na verloop van tijd steeds harder. De cake kan zo in plakjes worden gegeten worden of in plakjes in een koekenpan met wat olie gebakken worden. Wanneer de rijstcake heel erg hard is geworden, kan ie weer zachtgestoomd worden of in een koekenpan met wat olie gebakken worden. Deze wordt dan gelijk weer zacht.

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • meel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
331 kcal
16%3310 kcal
Vetten
1 g.
1%10 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
66 g.
25%660 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Chinese rijstcake met rode bonen