Chinese kool op z

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Garde
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Maak de schoon en verwijder (evt) de buitenste bladeren en de onderkant van de kool, snij in de kool in 4 parten en verwijder de witte harde kern, snij de kool nu in dunne reepjes.

    Schenk een laagje water in een pan en voeg de kool toe met wat .
    Breng het water aan de kook en draai het vuur laag.
  2. Kook de kool met het deksel op de pan in 15 minuten zachtjes gaar.
  3. Giet deze af in een vergiet.

    Vervolgens maak ik in de zelfde pan nu de witte saus:
    Smelt de boter in een pan (op het moment dat deze net gesmolten is) roer ik met een garde de bloem erbij, vervolgens komt de room of de melk bij de bloem, (Ik schenk onder voortdurend roeren steeds scheutje voor scheutje de melk erbij (de pan heel laag vuur).
  4. Ik blijf melk toevoegen tot het mengsel glad gebonden is.
    Ik laat ongeveer 2 minuutjes de saus zachtjes koken en breng ondertussen deze op smaak met ruim peper (ongeveer drie keer van wat je normaal zou denken), ruim nootmuskaat en Maggi (blijf proeven, want door het indrogen van de witte saus, (dan weer verdunnen met melk) word de smaak minder!

    Mijn GEHEIM:
  5. !
    verkleurt de saus wel een beetje, maar ik vind dat dit juist een ouderwetse draai geeft!

    Schep nu de kool door de warme saus en serveer deze met aardappels en een heerlijk stukje vlees bv kotelet / hamlap / braadworst.
    Dan als laatste een heerlijke schep saus van het vlees over je aardappels.

    Smakelijk eten.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
96 kcal
4%384 kcal
Vetten
10 g.
15%40 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
9 g.
3%36 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Chinese kool op z'n Hollands