Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Blender
  • Bakvorm
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 180 graden.
    Bedek een bakvorm van 30x25x2,5 cm met bakpapier.
    Doe de chocolade in een blender en mix tot de chocolade is fijngehakt.
    Meng het hete en de koffiepoeder in een kom, voeg de chcolade toe en roer tot de chocolade is opgelost.
  2. Laat het mengsel afkoelen.
    Klop de eidooiers en suiker in een kommetje tot een dik en bleekgeel mengsel.
    Voeg het chcolademengsel toe en klop alles tot een homogeen geheel.
  3. Klop de eiwitten in een grote vetvrije kom stijf.
  4. Spatel de eiwitten met een metalen lepel voorzichtig door het chocolademengsel tot alles goed gemengd is.
    Verdeel het mengsel in de bakvorm.
  5. Bak het chocolademengsel 10 minuten in de voorverarmde oven, zet daarna de deur van de oven open en laat de cake nog 5 minuten in de oven staan.
  6. Bevochtig een theedoek en leg deze over de bakvorm, maar zorg ervoor dat de thedoek de cake niet raakt.
  7. Bestuif een stuk bakpapier met cacao.
  8. Stort de cake als hij is afgkoeld op het bakpapier.
    Klop de in een kom tot zachte pieken enschep er dan de of likeur door.
  9. Bestrijk de cake gelijkmatig met , rol de cake lichtjes op en zet hem in de koelkast, Bestuif de cake kort voor het serveren weer met poedersuiker.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • pure chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in rum
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
436 kcal
21%1744 kcal
Vetten
16 g.
23%64 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
61 g.
23%244 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Chcolade-mokkarol