Champignonsoep

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Soeppan
  • Pan
  • Staafmixer

Bereidingswijze

  1. Houd 5 apart voor de garnering.
  2. Snijd de rest van de in kleine stukjes.
  3. Schil de en snipper deze in kleine stukjes.
  4. Doe de in de soeppan en fruit hierin de .
  5. Voeg de klein gesneden toe en bak dit nog ongeveer 3 minuten.
  6. Doe er dan het en het bouillontablet bij en breng dit aan de kook.
  7. Laat de soep ongeveer 30 minuten op een laag vuurtje zachtjes doorkoken.
  8. Meng in een bakje de 5 eetlepels met de en roer dit goed door.
  9. Snijd de 5 overgebleven in dunne plakjes Haal de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer totdat het glad is.
  10. Voeg dan het - mengsel toe, zet de pan weer op het vuur en breng het weer aan de kook.
  11. Zachtjes laten doorkoken totdat de soep een beetje gebonden is (ongeveer 5 minuten).
  12. Voeg dan de , het en de in plakjes gesneden toe en laat dit onder voortdurend roeren nog 5 minuten doorkoken.
  13. Breng de soep op smaak met en .
25
25
25

Variaties op Champignonsoep

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Champignonsoep
VariatieAantalGang
Champignonsoep8Soepen
Pasta met champignonsoep2Pastagerechten
Courgette-champignonsoep1Soepen

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en kippenbouillontablet
  • kippenbouillontablet kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillontablet
  • kippenbouillontablet kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillontablet
  • melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en kippenbouillontablet
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
78 kcal
3%312 kcal
Vetten
6 g.
8%24 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
1%8 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Champignonsoep