Cappuccino-nogagebakjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Oven
  • Zeef
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Beleg een bakblik (32 x 39), hoogte minstens 3,5 cm met bakpapier.
  2. Splits de , klop het eiwit stijf met snufje en strooi tijdens het kloppen 75 gram en 1 zakje bij.
  3. Voeg de eidooiers er een voor een toe.
  4. Zeef de , en een snufje erover en roer het deeg nog eens goed door.
  5. Strijk het deeg egaal in het bakblik.
  6. Bak de taartbodem ca. 12 minuten in een voorverwarmde oven, 200 graden C. (stand 3).
  7. Strooi 2 eetlepels op een theedoek en stort de taartbodem op de theedoek.
  8. Verwijder het bakpapier meteen en laat de taartbodem afkoelen.
  9. Halveer de taartbodem horizontaal.
  10. Leg de taartbodem op een bord of een dienblad.
  11. Vouw een stevige rand van aluminiumfolie (hoogte ca. 8 cm) om de taartbodem.
  12. Smelt de noga aubain marie, strijk hem op de taartbodem en laat het geheel ca. 15 minuten drogen.
  13. Roer het espressopoeder door 700 milliliter .
  14. Klop deze stijf en voeg geleidelijk de en 3 eetlepels toe.
  15. Strijk de op de noga en leg daar de tweede taartbodem bovenop.
  16. Klop 150 milliliter stijf en strooi er tijdens het kloppen 1 theelepel bij.
  17. Strijk de egaal op de bovenste taartbodem.
  18. Zet de taart 2-3 uur in de koelkast Bestrooi de taart met het en snijd hem in ca. 15 stukken.
  19. Klop 150 milliliter stijf en voeg 1 zakje toe.
  20. Versier het gebakje met slagroomtoefjes en chocolaatjes.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • noten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
434 kcal
21%6510 kcal
Vetten
33 g.
47%495 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
10 g.
4%150 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
6 g.
6%90 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Cappuccino-nogagebakjes