Cannoli di ricotta

Ingrediënten

+ -
print

Voor het deeg:

Voor de vulling:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Spuitzak
  • Pan
  • Vormpjes
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Meng de met de en de en roer goed.
  2. Voeg daarna de en het toe.
  3. Maak hiervan een stevig .
  4. Rol dat uit op een dikte van 3 mm.
  5. Snijd deze deeglap vervolgens in ovale lapjes of rechthoekjes, ongeveer 15 cm breed.
  6. Neem houten ronde stokjes of cannoli-vormpjes (= metalen buisjes).
  7. Strijk ze in met wat olie en omwikkel elk stokje met een lapje .
  8. Bestrijk de randen met een beetje en druk ze op elkaar.
  9. Bak de rolletjes in een pan met frituurolie, 200 º C heet.
  10. Laat ze goudgeel worden.
  11. Reken ongeveer 3 minuten.
  12. Leg ze daarna op keukenpapier om uit te lekken en af te koelen.
  13. Verwijder daarna voorzichtig de stokjes of vormpjes.
  14. Meng ondertussen de , het geconfijt fruit en de noten goed door elkaar.
  15. Vul de afgekoelde pijpjes met het -mengsel, maar doe dat vlak voor het opdienen.
  16. Gebruik hiervoor een spuitzak, een kleine spatel of een lepel.
  17. Bestrooi de gevulde pijpjes met en serveer direct.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in deeg en bloem
  • suiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wijn en eiwit kan sporen bevatten van ei en Allergie in eiwit
  • deeg en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en ricotta
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, wijn, poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
290 kcal
14%1160 kcal
Vetten
1 g.
1%4 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
37 g.
14%148 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Cannoli di ricotta