Ingrediënten

+ -
print

Benodigdheden voor het gehakt:

Benodigdheden voor tomatensaus:

Benodigdheden voor de bechamelsaus:

Voor de deegwaren:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Spuitzak
  • Garde
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Het gehakt:
    Bak het gehakt rul in een zeer klein scheutje olijfolie en kruid met peper, zout, oregano en paprikapoeder (mild).
  2. Zet als het klaar is de pan even aan de kant.
    De tomatensaus:
    Kook eerst de gesneden selderij en de in schijven gesneden wortel zacht.
    Snijd de ui in blokjes en stoof ze aan samen met de fijngesneden knoflook, selderij en de wortelen.
    Doe er de gepelde tomaten erbij en de tomatenpuree.
  3. Doe er de geplette bij.
  4. Laat even pruttelen en voeg dan de bouillon erbij.
    Laat nu goed opkoken.
  5. Kruid nu met , thym, , basilicum, , en beetje .
  6. Laat nu geruime tijd het geheel pruttelen.
  7. Voeg er dan een beetje room bij.

    De bechamelsaus:
    Smelt op middelhoog vuur 50 gram boter en zodra het schuim weg gaat trekken neem je de pan van het vuur.
    Voeg nu 60 gram bloem toe, het best in gedeeltes om klontjes te voorkomen.
  8. Het best roer je met een houten spatel.
  9. Blijf roeren tot de roux langzaam gaat zweten, zet af en toe even op het lage vuur en dan weer eraf.
  10. Het is namelijk zaak de bloemsmaak/korreltjes weg te krijgen, want het moet een witte fluwelige saus worden.
  11. Hij mag niet kleuren, vandaar niet te lang op het vuur houden maar hij moet wel garen.
  12. Met een houten spatel voel je goed of er nog korreltjes meel in zitten.
  13. Het geheim van een goede roux zit hem namelijk in het roeren en dit moet wel een paar minuten.
  14. Als het nu van de pan loslaat kan je iets eruit nemen en voelen met je vingers of je nog korreltjes voelt, ook kan je het proeven.
  15. Is hij mooi glad dan kan je beetje bij beetje al roerend ½ liter koude toevoegen, tot hij mooi gebonden is.
  16. Roer dit met een garde.
  17. Als kruiden kan je peper, zout en pommodorikruid toevoegen.

    De samenstelling:
    Meng zeker genoeg tomatensaus onder het gehakt om deze smeuïg te maken.
  18. Neem een spuitzak en vul deze met het gehaktmengsel.
  19. Spuit nu geleidelijk in de recht opstaande cannelloni.
  20. De buisjes moeten goed gevuld zijn en van de binnenkant vochtig worden van het .
    Giet daarna in een ovenvorm tot iets meer dan 1/3, leg dan voorzichtig de cannellonirolletjes op de .
    Overgiet tot bijna boven met de bechamelsaus.
  21. De en bechamelsaus moeten 50/50 zijn in de ovenschotel.
  22. Strooi bovenop ruim gemalen kaas.
    Dit alles nu voor 40 minuten in de oven op 200° Celsius.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en parmezaanse kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room, boter, melk, parmezaanse kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • room, boter, melk, parmezaanse kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • parmezaanse kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout en zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Cannelloni met gehakt: heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Heb geprobeerd het recept te maken, maar de beschrijving klopt totaal niet met de ingredientenlijst! De mortadella, sjalot en ei worden niet gebruikt in het recept maar staan wel op de lijst. Bechamel... Lees reactie
Jeroen 26 december 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
brioche
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
852 kcal
42%3408 kcal
Vetten
49 g.
70%196 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
59 g.
22%236 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Cannelloni met gehakt:
  • Home
  • Recept
  • Hoofdgerechten
  • pastagerechten
  • Cannelloni met gehakt: