Schep het mengsel op een bakplaat en bak 30 minuten op 120°C (heteluchtoven -20°C).
Draai de in kleine stukjes gesneden gekonfijte citroenschil(20 gram) samen met de andere gekonfijte vruchten op hoge snelheid in de keukenmachine tot een fijne vruchtenpasta.
Giet het oranjebloesemwater en 1 eetlepel koud water(3 eetlepels) bij de vruchtenpasta en draai alles weer even.
Voeg dan de amandelpasta toe en draai alles in nog 1 minuut tot een samenhangende bal pasta die loslaat van de wand van de kom van de keukenmachine.
Indien nodig, voeg bij het draaien nog 1-2 eetlepels koud water(3 eetlepels) toe.
Leg een vel bakpapier op een werkvlak en leg daar een vel ouwel(1 stuk) op met de geruite kant onder.
Leg er de bal pasta op en plet die lichtjes.
Zet een kom lauw water(3 eetlepels) klaar.
Rol de pasta dan voorzichtig uit op het vel ouwel(1 stuk) tot een dikte van 8 mm. (De pasta is plakkerig.
Bevochtig je deegroller na elke keer rollen lichtjes en en veeg de pasta na elke keer af met keukenpapier, zodat de ouwel(1 stuk) niet nat wordt).
Laat de pasta dan een uur drogen op kamertemperatuur op een plek met voldoende luchtcirculatie.
Leg de schone theedoek op het werkvlak.
Leg de uitgerolde pasta op de theedoek, met de ouwelkant boven.
Als je ouwel(1 stuk) van eetpapier gebruikt dan is best om de pasta bovenop te hebben en ouwel(1 stuk) beneden.
Zet het vormpje en snijd dan door de dikte van het vel ouwel(1 stuk) heen.
Of snijd de calissons uit met een mes.
Maak de calissons en leg ze op een bakplaat.
Klop met een garde losjes de poedersuiker(150 gram)(200 gram) met het eiwit(35 gram) en geel of oranje voedselkleur door elkaar.
Klop alles dan steviger tot je een dik, samenhangend en licht plakkerig geheel hebt.
Met hulp van een kleine metalen spatel strijk er het glazuur over elke calisson mee uit.
Strijk met je wijsvinger langs de rand van van het glazuur, zodat het glazuur niet over de zijkant loopt.
Zet de calissons voorzichtig op een bakplaat en laat ze minstens 40 minuten drogen in vrij circulerende lucht, of 5-6 minuten in de oven op 120°C.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
Geen overeenkomsten gevonden.
Suiker
poedersuiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
eiwit kan sporen bevatten van ei en Allergie in eiwit
Koemelk
Geen overeenkomsten gevonden.
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
Geen overeenkomsten gevonden.
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker en poedersuiker
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.