Ingrediënten

+ -
print

Glazuur:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Keukenmachine
  • Deegroller
  • Garde
  • Bakplaat
  • Oven
  • Vormpje
  • Bakpapier
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Meng het met de .
  2. Schep het mengsel op een bakplaat en bak 30 minuten op 120°C (heteluchtoven -20°C).

    Draai de in kleine stukjes gesneden gekonfijte samen met de andere gekonfijte vruchten op hoge snelheid in de keukenmachine tot een fijne vruchtenpasta.
    Giet het oranjebloesemwater en 1 eetlepel koud bij de vruchtenpasta en draai alles weer even.
  3. Voeg dan de amandelpasta toe en draai alles in nog 1 minuut tot een samenhangende bal pasta die loslaat van de wand van de kom van de keukenmachine.
  4. Indien nodig, voeg bij het draaien nog 1-2 eetlepels koud toe.

    Leg een vel bakpapier op een werkvlak en leg daar een vel op met de geruite kant onder.
  5. Leg er de bal pasta op en plet die lichtjes.
  6. Zet een kom lauw klaar.
  7. Rol de pasta dan voorzichtig uit op het vel tot een dikte van 8 mm. (De pasta is plakkerig.
  8. Bevochtig je deegroller na elke keer rollen lichtjes en en veeg de pasta na elke keer af met keukenpapier, zodat de niet nat wordt).
    Laat de pasta dan een uur drogen op kamertemperatuur op een plek met voldoende luchtcirculatie.

    Leg de schone theedoek op het werkvlak.
  9. Leg de uitgerolde pasta op de theedoek, met de ouwelkant boven.
  10. Als je van eetpapier gebruikt dan is best om de pasta bovenop te hebben en beneden.
  11. Zet het vormpje en snijd dan door de dikte van het vel heen.
  12. Of snijd de calissons uit met een mes.
  13. Maak de calissons en leg ze op een bakplaat.

    Klop met een garde losjes de met het en geel of oranje voedselkleur door elkaar.
  14. Klop alles dan steviger tot je een dik, samenhangend en licht plakkerig geheel hebt.
  15. Met hulp van een kleine metalen spatel strijk er het glazuur over elke calisson mee uit.
  16. Strijk met je wijsvinger langs de rand van van het glazuur, zodat het glazuur niet over de zijkant loopt.
  17. Zet de calissons voorzichtig op een bakplaat en laat ze minstens 40 minuten drogen in vrij circulerende lucht, of 5-6 minuten in de oven op 120°C.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • poedersuiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eiwit kan sporen bevatten van ei en Allergie in eiwit
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker en poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1496 kcal
74%1496 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
22 g.
8%22 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Calisson Mycancit