Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kampeerrijst recept
Kampeerrijst recept

Kampeerrijst


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kies de kleinst mogelijke pan die je hebt, zodat rijst en water samen op ongeveer 1 cm van de rand zitten. (Even meten, je moet de rijst toch nog wassen).

Was de rijst.
Verhit de olie in de pan de je gekozen hebt, en bak het uitje tot het glazig is. Roer het bouillonblokje erdoor en meteen daarna de gewassen rijst. Roer goed tot alle rijst bedekt is met olie (het glimt dan). Voeg al het afgemeten water toe en wacht tot het bubbelend kookt. Dek het dan meteen af met het deksel, draai het gas uit en verpak de pan goed in kranten (voorzichtig, het is heet en je mag niet morsen). Doe er vervolgens je slaapzak omheen. De rijst wordt nu vanzelf gaar. Hoeveel tijd dat kost hangt een beetje af van de rijst, maar meestal is het iets van 37.5 minuten. De rijst blijft lang warm op deze manier, dus je kunt het ook al een aantal uur van te voren klaarmaken.

Lekker met kampeerstroganoff of kampeercurry.


Suggesties:
Eventueel kun je bij de ui ook nog gesnipperde knoflook doen.

Als je een geraspte wortel meebakt krijg je portugese arroz de cenoura.

Allergenen Informatie

Voor dit kampeerrijst recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Kampeerrijst heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 3 recensies

 • Jaccor, dit is natuurlijk gebaseerd op de hooikist. Maar die heb je niet in je tent staan, terwijl het met een slaapzak even goed werkt. Het kan thuis ook, gewoon in dekbed wikkelen!
  Hannekeh gaf dit recept op 17 augustus 2013 5 uit 5 sterren
 • Bij ons thuis hebben we een rijst kist. Dit is een houten kist die wat groter is dan de pan waarin de rijst gekookt word. Een paar kranten en handen stro en een linnendoek waarmee de pan goed omwikk... Lees reactie
  Jaccor gaf dit recept op 20 mei 2013 3 uit 5 sterren
 • Dit is een top recept. Dank je!
  Dieks gaf dit recept op 18 mei 2013 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven