Bruine Bonenschotel
- Herkomst Nederland
- Categorie Ovenschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bonenschotel recepten
- Bereiden
- Kookboek van eladage
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Koekenpan
- Oven
Bereidingswijze
- Aardappelen koken en puree maken.
- fruiten in koekenpan, erbij doen en rullen.
- Peper en zout toevoegen en eventueel, als het je smaak is, en .
- Op het laatst de bruine erbij doen.
- Mengsel in een ondiepe ovenvaste schaal doen.
- in dunne schijfjes snijden en in een laagje op het bonenmengsel in de schaal doen.
- Daarbovenop de verdelen en tot slot een dun laagje .
- Schaal ongeveer 25 minuten in de oven op 200 tot 225 graden C.
- Er moet zich een knapperig korstje bovenop vormen.
Ook lekker om te maken
Variaties op Bruine Bonenschotel
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Bruine bonenschotel | 2 | Groentegerechten |
Bruine bonenschotel in rode wijnsaus | 1 | Stoofschotels |
Bruine bonenschotel met appel en spek | 1 | Stoofschotels |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in paneermeel en sambal
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in aardappelpuree en paneermeel
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in aardappelpuree en paneermeel
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in aardappelpuree en paneermeel
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 82 kcal | 4% | 328 kcal |
Vetten | 1 g. | 1% | 4 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 10 g. | 4% | 40 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |