Brownies

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Spatel
  • Pan
  • Oven
  • Zeef
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en pak een brownievorm van 29x18 centimeter.
    Smelt in een pan met dikke bodem de boter met de chocolade op laag vuur en roer glad.
  2. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
    Klop met de mixer de met de en een snufje dik en romig.
  3. Schenk de dooiercrème al roerend bij de chocoladeboter.
    Zeef er het boven en spatel het er luchtig doorheen.
    Schenk het beslag in de met bakpapier beklede vorm.
    Bak de brownie 35 minuten in de voorverwarmde oven, tot de koek van buiten krokant is en begint te breken.
  4. De binnenkant is dan nog zacht en smeuïg.
    Laat de brownie in de vorm afkoelen en snijd in stukken.
25
25
25

Variaties op Brownies

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Brownies
VariatieAantalGang
Brownies14Taart en gebak
Chocolade brownies2Taart en gebak
Brownies van witte chocolade1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
  • pure chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bakmeel
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter en pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
341 kcal
17%4092 kcal
Vetten
14 g.
20%168 g.
Waarvan verzadigd
4 g.
21%48 g.
Waarvan onverzadigd
2 g.
7%24 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
15%0 g.
Koolhydraten
18 g.
7%216 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
29 g.
32%348 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
3 mg.
0%36 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Brownies