Brownies

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Magnetron
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden C.
  2. Vet het bakblik in.
  3. Breek de in stukjes, doe ze met de in een pannetje of magnetronschaaltje en smelt ze au bain marie of in de magnetron.
  4. Laat dan het chocolademengsel geheel afkoelen.
  5. Hak de butterscotch in kleine stukjes.
  6. Klop in een kom de met licht en schuimig.
  7. Voeg al kloppend deel voor deel de suiker toe.
  8. Spatel nu met een houten lepel afwisselend het chocolademengsel, het en de fijngehakte butterscotch erdoor tot een egaal beslag is ontstaan.
  9. Schep het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad.
  10. Zet de vorm op het rooster in het middden van de oven en bak de koek ca. 30 minuten tot de bovenkant knapperig is.
  11. Binnenin mag de koek zacht blijven.
  12. Laat de koek in de vorm lauw afkoelen.
  13. Snijd de koek in (bijvoorbeeld 24) stukken en laat de brownies op het rooster verder afkoelen.
25
25
25

Variaties op Brownies

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Brownies
VariatieAantalGang
Brownies14Taart en gebak
Chocolade brownies2Taart en gebak
Brownies van witte chocolade1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade en chocolade
  • pure chocolade en chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bakmeel
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade en chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • pure chocolade, boter, chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade en chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade en chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade en chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
810 kcal
40%3240 kcal
Vetten
40 g.
58%160 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
121 g.
46%484 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Brownies