Broodpudding

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Taartvorm
  • Bakvorm
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Giet de in een kookpot en voeg daaraan alle ingrediënten toe.
  2. Laat het en de even zacht worden in de .
  3. Als alles goed met doordrongen is het geheel mixen tot een glad beslag.
  4. Daarna wordt het mengsel al roerend verhit in de kookpot.
  5. Je zal merken dat het beslag dikker wordt door te verwarmen.
  6. Blijf verhitten en roeren tot het een consistente massa wordt.
  7. Vervolgens het beslag in een ingevette bakvorm gieten en in de oven bakken op 170°C.
  8. Als je een standaard ronde taartvorm van ongeveer 30 centimeter diameter gebruikt duurt het ongeveer 1 uur voor de taart klaar is.
  9. Wil je liever een dikkere broodpudding, dan gebruik je een kleinere bakvorm en laat je langer bakken, eventueel bij verhoogde temperatuur (maximum 200°C).
  10. Indien gewenst kan je na het verhitten van het beslag rozijnen toevoegen aan het deeg, net voor het bakken.
  11. Probeer ook eens met kleine stukjes appel of kersen/krieken uit bokaal, goed uitgelekt.
  12. Om de taart wat mooier te maken kan je fijne schijfjes appel bovenop het deeg leggen, dakpansgewijs.
  13. Let er dan wel op bij het bakken dat je de taart niet te hoog in de oven plaatst, anders zouden de appeltjes te snel bruin kunnen worden.
  14. Na het bakken de broodpudding laten afkoelen en uit de vorm storten.
  15. Normaal is het geheel dan goed stevig.
  16. Als de broodpudding bij het snijden nog te vloeibaar is, is hij ofwel onvoldoende gebakken, ofwel nog onvoldoende afgekoeld.
25
25
25

Variaties op Broodpudding

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Broodpudding
VariatieAantalGang
Broodpudding4Broodgerechten
Gebakken suikerbroodpudding voor buffet1Nagerechten
Broodpudding met abrikozenjam1Nagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • brood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in brood en zelfrijzende bloem
  • rietsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in brood
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in brood
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in brood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in brood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in brood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
854 kcal
42%3416 kcal
Vetten
14 g.
20%56 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
156 g.
60%624 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Broodpudding