Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zwitsers boerenbrood recept
Zwitsers boerenbrood recept

Zwitsers boerenbrood


Ingrediënten


Bereidingswijze


De gist in een kom brokkelen en met koude water glad roeren. De bloem zeven en hiervan 300 gram vermengen met het roggemeel. Door het gistwater roeren. De kom afdekken met een vochtige doek en op een warme plaats 1,5 uur laten rijzen. Het zout en de olie door het deeg roeren. Afgedekt nog 1 uur laten rijzen. De rest van de bloem erdoor mengen en alles tot een deeg kneden. Het deeg tot een brood van 35 cm lengte vormen en op een met bakpapier bedekte bakplaat leggen. Afgedekt nog 30 min. laten rijzen. De oven voorverwarmen op 250C. Het brood met een scherp mes een paar maal schuin insnijden. Met meel bestrooien. Midden in de oven 15 min. bakken. De ovenwarmte verlagen tot 200C en het brood nog 15 min. bakken. Het brood onafgedekt laten afkoelen voor een harde knapperige korst. Anders in een doek gewikkeld laten afkoelen.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit zwitsers boerenbrood recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Zwitsers boerenbrood heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

 • Wat een fijn recept, weinig kneden en een prima resultaat, lekker met verschillende soorten meel/granen en/of zaden erdoor! Bedankt!
  Thomas gaf dit recept op 8 augustus 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven