Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zweedse kaneelbroodjes recept
Zweedse kaneelbroodjes recept

Zweedse kaneelbroodjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Gist met water, melk en de suiker samen oplossen.

Boter vloeibaar maken.

Bloem toevoegen en mengen.

Boter en ei toevoegen en mengen.

10 minuten goed kneden

Zout er door mengen.

30 minuten laten rijzen op warme plaats.

Ondertussen vulsel maken:

Meng de boter met de suiker en het kaneel door elkaar.

Rol het deeg uit zo dun mogelijk.

Besmeer de rechthoekige deeglap met het vulsel en nog rozijnen erover verdelen.

Deeglap strak oprollen in de lengte, zodat je een rol krijgt van 10 cm rond.

Snijd de plakken van 1 cm dik en leg deze een met bakpapier belegde bakplaat.

3 op de rij, 9 op één bakplaat.

Laat het nu een uur rijzen op een warme plaats.



Oven verwarmen op 190 graden C.

In 20 minuten mooi goudbruin bakken.

Maak ondertussen de glazuur klaar.

Poedersuiker mengen met de vanillesuiker.

Het water er door roeren tot een smeerbaar glazuur is verkregen.

Als de broodjes uit de oven komen direkt bestrijken met dit glazuur.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit zweedse kaneelbroodjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Zweedse kaneelbroodjes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 4 / 10 in 1 recensie

  • 800 gram bloem op zo weinig vloeibare bestanddelen? Ik had het gewoon niet moeten proberen. Ik schat in dat het ongeveer 400 gram bloem moet zijn.
    Kokkie gaf dit recept op 13 januari 2013 2 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven