Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zonnige kipfilet op verse broodjes uit de oven recept
Zonnige kipfilet op verse broodjes uit de oven recept

Zonnige kipfilet op verse broodjes uit de oven


Ingrediënten


Bereidingswijze


De peper na aankoop direct in de vriezer leggen, dit namelijk omdat de peper zich bevroren heel makkelijk laat raspen en je krijgt niet of in elk geval minder de scherpte aan je vingers! Goed je handen wassen na het raspen want de peper is echt loeischerp! Snijd de kipfilet in blokjes van 1 a 2 cm. Doe ze in een kom en doe er naar smaak kipkruiden op. Niet teveel want de smaak van de gele paprika is al heel smaakvol. Paprika schoonmaken en in stukjes van ook ongeveer 1 a 2 cm snijden. Teentjes knoflook en de ui pellen en klein maken. Oven voorverwarmen zoals vermeld op de verpakking van de afbakbroodjes. Wok of koekenpan op het vuur zetten en olie erin verwarmen. Kipfilet erin en rondom dichtschroeien op hoog vuur. Daarna op laag vuur zetten, paprika, ui en knoflook toevoegen en samen lekker gaar laten worden. Dit moet je zelf even inschatten want de kip heeft natuurlijk een langere bereidingstijd nodig en de paprika moet niet te zacht worden. Piccalilly in een kommetje doen en naar smaak een 1/2 Madame Jeanette peper erdoor raspen. Broodjes afbakken in de oven. Denk erom dat je de broodjes voor je ze de oven in doet even onder de kraan doet, dan worden ze echt lekkerder. Broodjes uit de oven nemen en even uit laten wasemen. Opensnijden en beleggen met de kipfilet. Dan naar smaak de piccalillysaus erop doen. Dit is een heerlijk gerechtje als je geen zin hebt in een zware maaltijd maar toch iets warms wilt eten.

Serveersuggesties

Als je denkt dat je hier niet genoeg aan hebt, vind ik er een rauwkost salade met veel komkommer en tomaten er erg lekker bij.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit zonnige kipfilet op verse broodjes uit de oven recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven