Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zachte witte melklunchbolletjes recept
Zachte witte melklunchbolletjes recept

Zachte witte melklunchbolletjes


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Kneed van de grondstoffen een soepel, droog en niet te stevig deeg. Bol het deeg glad op en leg het tussen een deegkleedje. Geef het deeg een voorrijs van ca. 25 minuten. Verdelen en opbollen. Plaats de broodjes direct, met de sluiting onder, op een schone, licht ingevette bakplaat (3 x 5). Wanneer je de broodjes wilt afwerken met decoratiezaad, dan moet je dit doen voordat je ze op de plaat zet. Strijk de broodjes netjes met eistrijksel en druk ze met de appelverdeler voor een motief. Narijs ca. 60 minuten. Bak ze goudbruin af. Na afkoeling presenteren op platen of netjes inpakken in plastic zakken (van 10 stuks). De baktemperatuur is 260C met een baktijd van 6 tot 8 minuten voor 30 stuks. De deegtemperatuur is 25C. De mengtijd is 2 minuten en de kneedtijd is 6 minuten.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit zachte witte melklunchbolletjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven