Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Worstenbroodjes recept
Worstenbroodjes recept

Worstenbroodjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Deeg: Meng alle ingredienten voor het deeg en kneed 20 minuten met een broodmachine of met de hand. Bedek het deeg met plastic folie en laat het 30 minuten rijzen op een warme plek. Druk het deeg plat en rol het uit tot een plak van 20 bij 50 cm. Snijd het deeg in de lengte door. Vulling: Vlees ontvellen. Vorm van het vlees 2 lange worsten van 50 cm. Bestrijk het deeg met mosterd en strooi de helft van de kaas er over. Leg op elke deeglap een lange worst. Vouw het deeg om de worst en rol het met de handen mooi erom heen. Snijd de beide rollen in ongeveer in 16 stukken. Snijd de bovenkant van elk broodje in met een mes. Bestrooi dit met de rest van de kaas. Leg de broodjes iets van elkaar op een met bakpapier belegde bakplaat. Bedek de worstenbroodjes met plastic folie en laat 30 minuten rijzen. Bak de worstenbroodjes daarna zonder de folie 25 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden C. Let wel op! Het vet dat uit de broodejes loopt is heet.

Serveersuggesties

De vulling kan ook van gekruid gehakt gemaakt worden.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit worstenbroodjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven