Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Wit speltbrood met pijnboompitten recept
Wit speltbrood met pijnboompitten recept

Wit speltbrood met pijnboompitten


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Weeg het meel en doe dit in een kom.
Maak in het midden een kuiltje in het meel en strooi hier de gist in.
Verdeel over de rand het zout, de suiker en sprenkel het citroensap over de rand. Zorg dat het geen direct contact krijgt met de gist. Snij de boter (op kamertemperatuur) in kleine stukjes en verdeel dit ook over de rand van het meel.
Giet het (lauwe, ong. 25C) water voorzichtig in het midden over de gist. Roer het water met een vork zodat dit zich met het gist en een gedeelte van het meel mengt. Laat dit ongeveer 10 minuten staan.
Kneed hierna alles goed door elkaar, ongeveer 10 minuten. Eventueel een mixer met deeghaken gebruiken, mix dan totdat het deeg een mooie bol is en kneed dan alsnog ongeveer 3 minuten met de hand door.
Dek het deeg (in de kom) af met een licht vochtige theedoek en laat ongeveer 40 minuten rijzen op een warme, tochtvrije plek (25C) totdat het deeg in volume verdubbeld is.
Bestrooi het werkblad met wat bloem. Haal het deeg uit de kom en rol uit (met de deegroller) tot een vierkante plak van ongeveer 2 centimeter dik. Bestrooi deze plak met 1/2 van de pijnboompitten. Vouw het deeg in 3 stappen op en rol opnieuw uit tot een rechthoekige plak van ongeveer 25 centimeter bij 35 centimeter. Bestrooi deze met de helft van de overgebleven pijnboompitten. Rol de plak in de lengte op tot een rol van ongeveer 25 centimeter lang. Bestrooi je werkblad met de overgebleven pijnboompitten en rol het deeg er overheen zodat de pitten aan de buitenkant blijven kleven.
Laat het deeg op een stuk bakpapier, met de vouw naar beneden, nogmaals 35 minuten rijzen, afgedekt met een theedoek. Na 15 minuten het deeg met een scherp mes schuin ongeveer 2 centimeter diep insnijden.
Verwarm de oven voor op 220C (hetelucht 200C), met de bakplaat er al in. Zet een bakje met ongeveer 200 milliliter kokend water onderin de oven als deze op temperatuur is. Schuif het brood met bakpapier en al in de oven en bak in ongeveer 35 minuten bruin en gaar. Het brood is gaar als het aan alle kanten hol klinkt als je er op klopt.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit wit speltbrood met pijnboompitten recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven