Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Walnoot-yoghurt-brood recept
Walnoot-yoghurt-brood recept

Walnoot-yoghurt-brood


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Meel in een grote kom doen en in het midden een kuiltje maken. Gist en suiker op het meel strooien, niet mengen!. De yoghurt beetje verwarmen en de helft over het gist en suiker gieten. Alles goed kneden en op een warme plaats ongeveer 15 minuten laten rijzen.
Oven op 200 graden voorverwarmen.
Boter, de rest van de yoghurt, zout en de geroosterde stukjes walnoot bij het deeg doen en alles goed vermengen/doorkneden. Laat nog eens het deeg afgedekt rusten voor 25 minuten. Kneed het deeg voor de laatste keer goed door en maak er met je handen een broodvorm van, of stort het in een groot cakeblik. Leg het brood of zet het blik op een bakrooster en bak het brood in ongeveer 50 minuten gaar. Controleer wel af en toe. Bak je het brood zonder blik leg dan op het bakrooster een stuk bakpapier, ook kun je het brood van boven nog insnijden.

Serveersuggesties

Voeg je nog hazelnoten, zonnebloempitten, rozijnen, havervlokken en stukjes gedroogd ander fruit toe heb je een mueslibrood.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit walnoot-yoghurt-brood recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven